7 Mituri despre par

Publicat de **** 24.11.2016 0 Comment(s)

Cand vine vorba de aspectul nostru fizic, parul e unul dintre cele mai importante atuuri ale unei femei si de aceea in jurul ingrijirii lui au aparut o multitudine de legende care de care mai amuzante.

Suntem toate atat de diferite cand vine vorba de podoaba capilara. Unele avem parul drept, altele ondulat; suntem blonde, brunete, satene sau roscate si de cele mai multe ori visam sa schimbam cumva atributele naturale ale parului pe care il avem la dispozitie.Dar lasand la o parte aceste diferente, cu toate suntem afectate de aceleasi mituri. Ne dorim un par lucios, des, si de cele mai multe ori lung si, pentru a il obtine, cadem adesea in capcana legendelor cu iz de mit urban.De aceea am hotarat ca astazi sa vorbim despre cele mai des intalnite mituri despre par si sa vedem care daca exista ceva adevar in spatele lor.


Mitul 1: Parul tau va creste mai repede si mai viguros daca il tai mai des.

Parul creste cu aceeasi viteza indiferent de cat de des e taiat. Acest mit e urmarea faptului ca firul de par e mai grost la radacina si mai subtire la varfuri astfel incat dupa taiere arata mai voluminos. Taierea varfurilor nu poate insa afecta rata de crestere a parului, nici textura acestuia. Taierea regulata e recomandata pentru a indeparta varfurile tocite si pentru a face astfel parul mai sanatos si stralucitor.

Mitul 2: Varfurile tocite pot fi reparate fara taierea parului

Singurul tratament pentru varfurile tocite e o foarfeca ascutita. Mastile de par, balsamurile sau alte produse de ingrijire pot intr-adevar sa apere parul impotriva factorilor nocivi si sa il pastreze sanatos, dar nu il pot repara odata stricat. Mai mult, cu cat intarzii sa folosesti foarfeca, cu atat parul se va deteriora mai mult si vei fi nevoita sa scurtezi mai mult decat ai vrea.

Mitul 3: Parul trebuie spalat zilnic

Parul trebuie spalat in functie de textura firului. Unele persoane isi spala parul zilnic pe cand altele considera ca acest lucru le-ar usca excesiv podoaba capilara. Asa ca e bine de retinut ca parul se spala atunci cand e imbacsit.

Mitul 4: Parul nu trebuie spalat mai des de o data pe saptamana.

E uimitor cum pot exista in acelasi timp doua mituri diametral opuse. Dupa cum am precizat anterior, e bine sa iti speli parul cand acesta se cere spalat, folosind un sampon potrivit tipului tau de par.

Mitul 5: Parul cu tendinte de ingrasare nu se spala des

Acest mit poate avea efecte negative serioase. Parul gras se va deteriora daca trece prea mult timp intre spalari. Explicatia e simpla: daca parul nu este curatat de impuritati acestea pot bloca secretia uleiului natural al parului. Drept urmare parul devine mai uscat, mai fragil, si cu un aspect nesanatos.

Mitul 6: Cand iti perii parul trebuie sa treci prin el cu peria de 100 de ori.

Parul se piaptana pana se descalceste incapand cu varfurile si urcand treptat pana la radacina. Desi intr-adevar periajul parului ajuta la intinderea uleiului natural pe toata lungimea firului de par protejand astfel si varfurile mai fragile. Insa e bine sa iti perii parul cu grija atat cat este necesar. De asemenea, se recomanda folosirea unui pieptene de lemn sau os mai degraba decat a periei de par din plastic sau metal.

Mitul 7: Statul in cap impiedica caderea parului

Logica acestui mit e ca statul in cap rezulta in cresterea circulatiei sangvine la nivelul scalpului ceea ce ajuta firul de par. Contrar acestei povesti, foliculii de par au nevoie de mai mult decat sange ca sa creasca. Asa ca s-ar putea ca in urma acestui tratament sa te alegi cu aptitudini de gimnast, dar parul tau va ramane ca mai inainte.

Asa ca data viitoare cand mai auzi vreo poveste despre ce ar trebui sa faci in legatura cu parul tau, cel mai bine este sa contactezi un expert.

 

Leave a Comment

Loading...
Loading...

Medvi Design

Creare Magazin Online