Termeni si Conditii

1. Termeni generali

Administratorul si operatorul site-ului web emiralnovex.ro este SC EMIRAL TOP SRL, cu sediul social in Bucuresti, Str. Luica, nr. 62-64, Romania, CUI: RO 14796409, Reg. Com.: J40/7174/2002, denumita in continuare drept emiralnovex.

 • CLIENT: orice persoana fizică sau juridică de drept public sau privat care are sau obține acces la serviciul oferit de către emiralnovex, ulterior creării unui cont de utilizator și care a acceptat astfel prezentul Contract.
 • UTILIZATOR: orice persoană fizică sau reprezentant al unei persoane juridice de drept public sau privat care accesează site-ul cu sau fără intenția de a-și crea cont sau de a deveni client.
 • SITE: domeniul https://www.emiralnovex.ro și subdomeniile acestuia. Emiralnovex este deținătoarea tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra site-ului. În aceste condiții nimeni nu poate folosi întregul sau parte din conținutul site-ului decât in limitele prezentului contract – Termeni și Condiții.
 • SERVICIU: serviciul de comerț electronic în sensul acordării posibilității clientului să acceseze și să comande produsele oferite de către oliveslife, în calitate de comerciant, folosind mijloace de comunicare la distanță, respectiv e-mail și orice mijloc ce poate fi utilizat pentru încheierea acestui contract și care nu necesită prezența fizică simultană a comerciantului și a clientului.
 • CONT: ansamblul format dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permit unui singur client accesul la site-ul Emiralnovex.
 • CONTRACT LA DISTANȚĂ: contractul de furnizare de produse încheiat între emiralnovex, în calitate de comerciant, și client în cadrul unui sistem de vânzare organizat de către emiralnovex,care utilizează în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicare la distanță.
 • TEHNICĂ DE COMUNICARE LA DISTANȚĂ: orice mijloc ce poate fi utilizat pentru încheierea unui contract între emiralnovex și client și care nu necesită prezența fizică simultană a celor două părți.
 • NEWSLETTER / ALERTĂ: mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor și/sau promoțiilor desfășurate de către emiralnovex pentru clienții care optează pentru primirea acestor informații.

Prin prezentul document sunt stabiliți termenii și condițiile de utilizare ai site-ului de către client, iar folosirea prin accesarea, vizitarea și vizualizarea conținutului implică aderarea utilizatorului / clientului la prezentul contract. Dacă nu sunteți de acord cu termenii și condițiile EmiralNovex va rugăm nu continuaţi pe acest site.

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul site-ului, sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul se va consideră o tentativă de fraudare și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

Emiralnovex își rezervă dreptul de a aduce modificări în orice moment site-ului și Termenilor și Condițiilor prin postarea pe site, fără nici o altă notificare. Schimbările importante vor fi comunicate într-o manieră adecvată. Accesarea sau utilizarea acestui site va fi considerată drept acord al termenilor și condițiilor în versiunea publicată pe site la momentul accesării/utilizării.

2. Limitarea responsabilității

EmiralNovex depune toate eforturile pentru a minimaliza posibilele erori care pot apărea din editarea electronică sau manuală a informațiilor prezentate în conținutul site-ului. EmiralNovex precizează că imaginile produselor au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini într-o manieră rezonabilă, EmiralNovex nefiind răspunzătoare pentru acuratețea datelor furnizate.

Accesând site-ul, utilizatorul este responsabil pentru toate operațiunile efectuate de acesta prin accesarea contului și parolei personale. EmiralNovex nu răspunde pentru greșelile intervenite ca urmare a folosirii neglijențe a contului și parolei utilizatorului. Utilizatorul este singurul responsabil pentru securitatea contului și pentru orice activitate desfășurată pe site de către alte persoane care au avut acces la contul său.

Utilizatorii care accesează site-ul pot lăsa comentarii cu referire la produsele oferite de către EmiralNovex, prin contactarea la adresa de email contact@emiralnovex.ro. EmiralNovex își rezervă dreptul de a nu publica/retrage imediat de pe site comentarii cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbură în vreun un fel viața privată a altor persoane, care încalcă drepturile de proprietate intelectuală sau care reprezintă potențiale amenințări cu privire la securitatea site-ului. Dacă, în ciuda eforturilor făcute vor fi publicate pe site asemenea comentarii, EmiralNovex nu va putea fi obligată la niciun fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicări electronice, ele fiind oferite sub aceeași limitare a responsabilității ca și restul conținutului de pe site, conform dispozițiilor acestui contract.

Orice fel de informații transmise de utilizator către EmiralNovex prin intermediul site-ului, altele decât cele legate de procesul de cumpărare-vânzare a unor produse și informații cu caracter personal ale utilizatorului, conferă EmiralNovex dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum și dreptul de a distribui prin orice mijloc media oriunde aceste informații.

Site-ul este găzduit de server-ul unei terțe firme. EmiralNovex nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe Site indiferent de motivele apariției lor, dar nici pentru erorile apărute datorită folosirii de către utilizator a anumitor browsere pentru vizitarea Site-ului.

Valoarea maximă a obligațiilor EmiralNovex față de orice client în cazul nelivrarii sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de EmiralNovex de la clientul respectiv.

3. Contact

EmiralNovex își publică pe site toate datele corecte de identificare și de contact.

EmiralNovex își rezervă dreptul de a nu răspunde tuturor solicitărilor primite de la utilizator/client prin mijloacele de comunicare la distanță.

Clientul trebuie să completeze formularul de comandă corect, integral și să îl comunice către EmiralNovex. Momentul încheierii contractului la distanță îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de către client, referitor la comanda sa.

Utilizarea Site-ului și folosirea informațiilor acestuia, respectiv accesarea acestora sau trimiterea de e-mail-uri sau notificări adresate EmiralNovex se realizează prin intermediul e-mail-ului, considerându-se astfel că prin această modalitate de contactare clientul consimte primirea notificărilor din partea EmiralNovex în modalitate electronică sau telefonică, incluzând și comunicări prin e-mail sau prin anunțuri pe site.

4. Produse

Acest site comercializeaza online  produsele oferite în forma în care sunt puse la dispoziție de către brand-urile partenere iar informațiile despre produse (descrieri, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) sunt redactate în forma folosită de către acestea. EmiralNovex poate folosi în descrierea produselor și/sau serviciilor și alte produse (ex: accesorii) care să nu fie incluse în costurile produselor respective.

EmiralNovex poate refuza la un moment dat onorarea unor comenzi privind produsele disponibile pe Site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienți.

În cazul promoțiilor prețurile afișate pe Site tăiate de o linie semnifică prețul inițial pentru vânzare, înainte de a i se aplica discount-ul.

5. Plata produselor

Prețurile aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate în lei (RON) și includ TVA în cota legală. Preţurile includ costul transportului pentru comenzi peste 200 lei. Pentru comenzi sub aceasta valoare transportul si rambursul este suportat de cumparator.

Prețul de achiziție al produselor este cel din momentul emiterii comenzii, în limita stocului disponibil sau a celui confirmat. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel afișat pe site în momentul plasării comenzii. EmiralNovex își rezervă dreptul de a schimba prețul produselor fără o notificare prealabilă, însă își asumă răspunderea ca valoarea comenzii să nu se modifice după confirmarea acesteia.

Plata produselor comandate și a contravalorii transportului se poate efectua în avans sau la livrarea produselor de către curier (ramburs). Modalitățile de plată a produselor comandate:

 • ramburs, prin plata de numerar către curier la livrarea produsului
 • Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina, prin asistenta procesatorului de plati online Netopia MobilPay
  Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa furnizati codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura dumeneavoastra (in functie de card, pot lipsi).
  Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.
  Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele Netopia MobilPay. EmiralNovex.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.
 • transfer bancar in contul RO67 RZBR 0000 0600 1702 5597

Dovada plății, în cazul plății prin transfer bancar trebuie trimisă către Emiral Novex la adresa de email contact@emiralnovex.ro.

EmiralNovex își rezervă dreptul de a contacta clientul prin orice mijloace, pentru confirmarea comenzii, respectiv a disponibilității produselor comandate în termen de 24 de ore de la plasarea comenzii.

6. Garanția produselor

Produsele cumpărate prin intermediul Site-ului beneficiează de garanția obișnuită a fiecărui produs în parte și este garanția oferită de către furnizorul/producătorul produsului.

În conformitate cu prevederile Legii nr.449/2003 fiecare client poate solicita în cazul lipsei conformității, înlocuirea produsului în limita stocului disponibil, sau returnarea contravalorii acestuia, dar numai în cazul în care produsul nu poate fi înlocuit. Inlocuirea produsului va avea loc în maximum 30 zile calendaristice de la data la care clientul a adus la cunoștința EmiralNovex lipsa de conformitate a produsului.

Conformitatea se acordă în cazul în care produsul se află într-una dintre următoarele condițîi în momentul livrării:

 • nu corespunde descrierii făcute de EmiralNovex și nu are aceleași calități ca și produsul prezentat;
 • nu corespunde scopurilor pentru care este utilizat în mod normal tipul de produs.

Prezumția că produsului îi lipsește conformitatea nu se aplică în următoarele cazuri:

 • dacă se dovedește că lipsa de conformitate nu a existat la momentul livrării;
 • dacă prezumția este incompatibilă cu natura produsului;
 • dacă prezumția este incompatibilă cu natura lipsei de conformitate. De exemplu, folosirea incorectă a produsului sau uzura normală a produsului.

EmiralNovex este exonerată de răspundere în cazul declarațiilor publice făcute de producător sau reprezentantul acestuia, dacă probează că nu i-au fost aduse la cunoștință sau nu ar fi putut, în mod rezonabil, să le cunoască.

7. Politica de retur a produselor

Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar Clienților persoane fizice. Toate termenele incluse în acest articol se interpretează drept termene exprimate în zile calendaristice.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit, fara urme de utilizare, spalare, murdarire, etc).

Conform OG nr.130/2000, art.7 alin.1, ‘consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi tip de transport cu care s-a efectuat expedierea. Returnarea se face numai dupa notificarea in scris si primirea acordului de retur. EmiralNovex va inapoia contravaloarea produselor in cel mult 14 de zile de la data primirii coletului returnat.

Nu se primesc colete retur cu plata ramburs, contravaloarea produselor fiind achitata prin mandat postal sau prin virament bancar. In cazul in care produsul a fost achizitionat intr-o perioada in care este in vigoare o oferta de transport gratuit, daca produsul va fi returnat, se va retine din valoarea acestuia costul de expediere suportat initial de catre firma noastra.

emiralnovex.ro este doar magazin online, astfel livrarea produselor se face la adresele specificate de clienti.

În toate cazurile, cheltuielile de returnare / re-expediere vor fi suportate de către client, excepție făcând situațiile în care livrarea s-a efectuat greșit din vina EmiralNovex, situație în care EmiralNovex va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, în cazul livrării unor produse necomandate, cheltuielile de returnare sunt în sarcina EmiralNovex.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite oricărui client în cazul nelivrarii sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de EmiralNovex de la acest client.

Clientul are dreptul să opteze o singură dată pentru returnarea și/sau înlocuirea unui produs, prevedere aplicabilă și în cazul renunțării la cumpărare, fără justificarea motivului. În cazul în care înlocuirea se face cu un produs similar, clientul va suporta și eventualele diferențe de preț. Renunțarea la cumpărare în mod repetat va putea fi considerată un abuz.

8. Jurisdicție

Legea aplicabilă este legea română. Toate litigiile privind interpretarea, executarea sau încetarea acestor termeni și condiții se vor rezolva pe cale amiabilă de către reprezentanții părților (client și EmiralNovex). În cazul imposibilității unei înțelegeri între părți, soluționarea litigiului revine instanțelor de judecată române.

9. Încetarea contractului

Acest contract expiră în termen de 10 zile calendaristice de la data la care clientul sau o parte terță, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor.

EmiralNovex poate denunța unilateral contractul, fără a putea fi obligată la plata de despăgubiri, indiferent de natura lor, în următoarele cazuri:

 • Clientul nu confirma comanda efectuată pe site;
 • Clientul nu a furnizat date corecte și/sau complete la momentul întocmirii comenzii;
 • Clientul nu furnizează informațiile necesare pentru efectuarea livrării.

10. Newsletter – abonare și dezabonare

Abonarea la newsletter se efectuează doar prin consimțământul Clientului. EmiralNovex își rezervă dreptul de a selecționa persoanele cărora le va trimite newsletter și/sau alerte, cât și dreptul de a elimina din baza sa de date orice client care și-a exprimat anterior consimțământul de a primi newsletter și/sau alerte, fără niciun angajament ulterior din partea EmiralNovex sau a vreunei notificări prealabile a acestuia. Drepturile asupra conținutului newsletterului aparțin EmiralNovex, iar trimiterea se face în condițiile documentului de față.

Newsletter-ul poate fi retrimis de abonați către terțe persoane, pe propria lor răspundere, fără a modifica structura sau conținutul mesajelor în cauză. Terțele persoane care primesc de la abonați acest newsletter se consideră că au fost informate de către abonați de prevederile prezentului document, în acest fel EmiralNovex înțelegând să nu răspundă pentru acțiunile abonaților săi.

EmiralNovex poate restricționa accesul unui abonat la newsletter dacă consideră că abonatul nu respectă prevederile acestui document.

11. Drepturi de autor (copyright)

Întregul conținut al site-ului, incluzând, dar fără a se limita la imagini, texte și orice alte date, este proprietatea EmiralNovex și/sau a brand-urilor partenere și este protejat conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Folosirea fără acordul scris al EmiralNovex a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

 

Loading...
Loading...

Medvi Design

Creare Magazin Online